Samotność w dążeniu do celu i brak wiary w siebie sprawiają, że młodzi rezygnują ze swojego przyszłego, upragnionego życia i ścieżki zawodowej. Wybierają swoją życiową drogę rezygnując z siebie i mówiąc, że tak będzie łatwiej. Nie pozwólmy, żeby tak było w miejscu, gdzie żyjemy!

Przekaż darowiznę na stypendia Koniczyna dla Młodych.
Bez Twojej darowizny już niedługo ktoś młody w miejscu, gdzie żyjemy może zrezygnować z siebie i swoich marzeń.

Stypendium „Koniczyna” wspiera młodych z powiatów: białobrzeskiego, grójeckiego i kozienickiego. Daje młodym ludziom możliwość budowania swojego życia na pasji i talencie. Wspiera również młodych, którzy mają gorszy start i potrzebują czasu i uwagi. Pomoc stypendialna to nie tylko pomoc finansowa, ale również opieka mentora, stały kontakt ze stypendystami oraz angażowanie ich w działania społeczne, które służą nam wszystkim. Dzięki temu uczą się dzielenia tym, co dostali z innymi.

Julia ma 15 lat, pochodzi z małej wsi pod Białobrzegami. W przyszłości chce zostać zawodową wokalistką. Z tym marzeniem 13-letnia Julka, wtedy jeszcze uczennica szkoły podstawowej, przyszła do naszej Fundacji.

Od tamtego czasu dzięki ciężkiej pracy i pomocy Stypendialnej spełnia to marzenie. Przez ostatnie dwa lata była stypendystką Programu „Koniczyna” naszej Fundacji. Dzięki tej pomocy Julia dwukrotnie wzięła udział w zimowych warsztatach w Trele Morele w Warszawie oraz obozie muzycznym Way to Young Stars Camp. Dodatkowo mogła uczęszczać na zajęcia wokalne.

Julia chce związać swoje życie z muzyką. W tym roku udało jej się dostać do wymarzonego liceum w Warszawie. Dzięki temu uczęszcza też na profesjonalne warsztaty wokalne. Warsztaty te mają ją przygotować do spełnienia jej marzeń. Julia jest też uzdolniona plastycznie. Jej prace można zobaczyć na profilu Facebook Julia Wierzgała Art.

„Pieniądze, które otrzymałam dzięki Stypendium bardzo mi pomogły dojść tu, gdzie jestem teraz. Jednak jeszcze ważniejsza była wiara ludzi z Koalicji dla Młodych w moje możliwości. Chodziłam do podstawówki na wsi niedaleko Białobrzegów. Ale to zajęcia pozaszkolne dały mi większe możliwości. W pewnym momencie przestałam wierzyć, że faktycznie mogę być w przyszłości tym, kim chcę. Jednak wsparcie jakie dostałam od zespołu Fundacji dawało mi wiarę w siebie i motywację do kolejnych działań. Mówią, że pomagają Młodym budować życie na swojej pasji. Jestem przykładem, że to po prostu prawda.” ~ Julia Wierzgała Stypendystka Stypendium Koniczyna

ZBIERAMY W RAMACH DRUGIEJ ZBIÓRKI URODZINOWEJ PANI MAŁGOSI

Darowizny na stypendia zbieramy w ramach drugiej zbiórki urodzinowej Pani Małgosi Łuszkiewicz,  która była inicjatorką powstania i wieloletnim prezesem Fundacji Koalicja dla Młodych.  A przede wszystkim była przyjacielem ludzi. Niestety nie ma jej już wśród nas. 18 października obchodziłaby swoje kolejne urodziny. Dzięki jej pracy wielu młodych ludzi zyskało szansę na nowe, lepsze życie. Wierzyła w nich i dawała im siłę, żeby oni sami w siebie uwierzyli. Powstawały pracownie językowe w szkołach, działały świetlice wiejskie, organizowane warsztaty przyznawane były stypendia, które pomagały młodym w trudnej sytuacji materialnej.

Julka dostała swoją szansę. Dzięki naszej pomocy i swojej ciężkiej pracy dąży do upragnionego życia w przyszłości. Bez Twojej darowizny ktoś taki, jak Julka niedługo może zrezygnować z siebie. Nie pozwól na to.

Ty też możesz pomóc!

Administratorem danych jest Fundacja Koalicja dla Młodych z siedzibą w Białobrzegach. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji darowizny, działań informacyjnych i wysyłki podziękowań. Podanie powyższych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przekazania darowizny i otrzymania podziękowań.

Nasza fundacja z Białobrzegów od 2004 roku wspiera edukację i rozwój młodych ludzi w lokalnej społeczności w formie autorskich warsztatów, stypendiów, minigrantów na realizację własnych pomysłów i pokazów. Przez te lata na pomoc Młodym przeznaczyliśmy blisko 4 miliony złotych. Program Stypendialny „Koniczyna” powstał w 2017 roku i jest przeznaczony dla uczniów od 13 do 19 roku życia z powiatów białobrzeskiego, grójeckiego i kozienickiego. W poprzednich 3 edycjach Programu wsparliśmy 16 stypendystów na kwotę 32 000 złotych.