Zbiórka urodzinowa Pani Małgosi Łuszkiewicz na stypendia

OPUBLIKOWANO: 08 października 2020

Pani Małgosia Łuszkiewicz, która była inicjatorką powstania i wieloletnim prezesem naszej Fundacji 18 października obchodziłaby swoje kolejne urodziny. Niestety nie ma jej już wśród nas. Swoje życie poświęciła pracy na rzecz społeczności lokalnej powiatu białobrzeskiego, ale nie tylko. Pomagałą społecznościom i organizacjom w całej Polsce. Była przyjacielem ludzi. Dzięki jej pracy wielu młodych ludzi zyskało szansę na nowe, lepsze życie. Wierzyła w nich i dawała im siłę, żeby oni sami w siebie uwierzyli. Powstawały pracownie językowe w szkołach, działały świetlice wiejskie, organizowane warsztaty przyznawane były stypendia, które pomagały młodym w trudnej sytuacji materialnej.

Druga zbiórka urodzinowa Pani Małgosi

W tym roku po raz drugi organizujemy zbiórkę urodzinową Pani Małgosi. Celem zbiórki jest kontynuacja jej dzieła i podtrzymywanie pamięci o Pani Małgosi. W tym roku wszystkie darowizny przekazane w ramach zbiórki urodzinowej przeznaczymy na stypendia dla Młodych. Wybraliśmy taki cel, ponieważ młodzi ludzie byli bardzo ważni dla Pani Małgosi. Zawsze w nich wierzyła, dodawała siły i wspierała ich w rozwoju. Na początku jako dyrektor Miejsko-Gminnego Ośrodka Kultury w Białobrzegach, a później już jak inicjator powstania i Prezeska Fundacji Koalicja dla Młodych. Chcemy, aby coroczna zbiórka urodzinowa i zaangażowanie darczyńców była wyrazem wdzięczności za wszystko, co Pani Małgosia zrobiła dla naszej społeczności.

Dlaczego zbieramy dla Młodych?

Samotność w dążeniu do celu i brak wiary w siebie sprawiają, że młodzi rezygnują ze swojego przyszłego, upragnionego życia i ścieżki zawodowej. Wybierają swoją życiową drogę rezygnując z siebie i mówiąc, że tak będzie łatwiej. Nie pozwólmy, żeby tak było w miejscu, gdzie żyjemy! Stypendium „Koniczyna” wspiera młodych z powiatów: białobrzeskiego, grójeckiego i kozienickiego. Daje młodym ludziom możliwość budowania swojego życia na pasji i talencie. Wspiera również młodych, którzy mają gorszy start i potrzebują czasu i uwagi. Pomoc stypendialna to nie tylko pomoc finansowa, ale również opieka mentora, stały kontakt ze stypendystami oraz angażowanie ich w działania społeczne, które służą nam wszystkim. Dzięki temu uczą się dzielenia tym, co dostali z innymi. „Mówią, że pomagają Młodym budować życie na swojej pasji. Jestem przykładem, że to po prostu prawda.” ~ Julia Wierzgała stypendystka fundacji

Przekaż darowiznę w drugiej zbiórce urodzinowej Pani Małgosi i wspieraj młodych!

– Przekaż darowiznę bezpośrednio na naszej stronie klikając TUTAJ

– Przekaż darowiznę w zbiórce urodzinowej na facebooku klikając TUTAJ

– Przekaż darowiznę przelewem tradycyjnym pobierając druk do wpłaty TUTAJ

– Dane do wpłaty na rachunek bankowy Fundacji: FUNDACJA KOALICJA DLA MŁODYCH, UL. REYMONTA 11/6, 26-800 BIAŁOBRZEGI, NR KONTA: 15 9117 0000 0022 8436 2000 0030, TYTUŁ PRZELEWU: DAROWIZNA NA FUNDACJĘ KOALICJA DLA MŁODYCH- KONICZYNA