Zdobądź grant i działaj. Rusza kolejna edycja Konkursu FIO Mazowsze Lokalnie

OPUBLIKOWANO: 20 lutego 2019

25 lutego 2019 r., czyli w najbliższy poniedziałek rusza nabór do Konkursu FIO Mazowsze Lokalnie. Jest to konkurs grantowy przeznaczony dla młodych organizacji (zarejestrowanych nie dalej niż 30 miesięcy od dnia złożenia wniosku w Konkursie), grup samopomocowych, jak również działających grup nieformalnych. Celem konkursu jest zwiększenie zaangażowania obywateli i organizacji pozarządowych w życie publiczne, w szczególności: zwiększenia roli inicjatyw oddolnych, animowanie działań samopomocowych, wspieranie młodych organizacji pozarządowych z terenu województwa mazowieckiego.
O granty na działania można ubiegać się w ramach 3 ścieżek:
– inicjatywy oddolne
– wsparcie grup samopomocowych
– rozwój organizacji.
Maksymalna kwota dotacji jaką można pozyskać na działania wynosi 5 000 zł.
Nasza Fundacja jest Ambasadorem Konkursu w powiecie białobrzeskim.
Bardzo serdecznie zapraszamy Państwa na spotkanie informacyjne, podczas którego omówiony zostanie Regulamin Konkursu oraz wniosek, który musicie Państwo wypełnić by móc ubiegać się o dotację.
Spotkanie odbędzie się w środę, 27 lutego 2019 r. o godz.: 15:00 w siedzibie naszej Fundacji, w Białobrzegach przy ul. Reymonta 11/6 (sala konferencyjna na parterze).
Bardzo serdecznie zachęcamy do udziału w spotkaniu, ponieważ Konkurs ten jest idealną okazją do realizacji działań na rzecz Waszych małych społeczności.
Jeśli zdecydujecie się Państwo na udział w konkursie, służymy wsparciem oraz pomocą w tworzeniu wniosku.

Uprzejmie prosimy o potwierdzenie przybycia, do dnia 26 lutego 2019 r. do godz.: 16:00.
W razie jakichkolwiek pytań uprzejmie prosimy o kontakt:
tel.: 600-408-086
/48/613 20 96