To już koniec? NIE!!! To dopiero początek!

OPUBLIKOWANO: 24 maja 2019

Kochani,

z radością informujemy, że mamy wyniki tegorocznej edycji Programu Działaj Lokalnie.

Nabór wniosków trwał od 15 kwietnia do 15 maja 2019 roku. Dzięki przeprowadzonemu szkoleniu i indywidualnemu doradztwu w siedzibie naszej Fundacji – Koalicji dla Młodych, udało się dotrzeć do wielu zainteresowanych konkursem organizacji działających na terenie powiatu białobrzeskiego.

W ramach tegorocznego konkursu Działaj Lokalnie komisja wyłoniła spośród 19 nadesłanych wniosków, 16 zwycięskich projektów – lokalnych inicjatyw zgłoszonych m.in. przez stowarzyszenia, KGW , czy Ochotnicze Straże Pożarne, na łączną kwotę 56000,00 zł.

Rajdy rowerowe, spływy kajakowe, powrót do korzeni i tradycji, nowe place zabaw, to propozycje działań, które będą realizowane w ramach tegorocznego Konkursu na terenie całego powiatu białobrzeskiego. Nagrodzone projekty realizowane będą w okresie od czerwca do grudnia 2019 roku.

Złożone w konkursie wnioski oceniane były dwuetapowo. Wszystkie przeszły ocenę formalną, po której zostały poddane ocenie merytorycznej przez specjalnie powołaną w tym celu niezależną Komisję, składającą się z przedstawicieli poszczególnych Gmin terenu powiatu białobrzeskiego, Starostwa Powiatowego oraz przedstawicieli organizacji pozarządowych działających na terenie województwa mazowieckiego.

Lista tegorocznych zwycięzców wygląda następująco:

L.p.Nazwa realizatora

Tytuł projektuGminaDotacja
1.Gminna Biblioteka Publiczna w Starej Błotnicy„ Wakacje w bibliotece”Stara Błotnica2800
2.Koło Gospodyń Wiejskich w Kaszowie ,,Kaszowianki”,,Nasze piękne tradycje”Stara Błotnica6000
3.Koło Gospodyń Wiejskich ,,Stromianki” przy Publicznej Bibliotece w Stromcu,,Smacznie, zdrowo, kulturalnie”Stromiec2300
4.Stowarzyszenie ,,Stromiecczyzna”

,,Zasmakuj w tradycji – nasze dziedzictwo”Stromiec4000
5.Stowarzyszenie wsi Ksawerów,,Graffiti i mural drogą do wolności”Stromiec3500
6.Koło Gospodyń Wiejskich w Kozłowie ,,Czilibabki”,,Integracja i aktywność alternatywą dla uzależnień”Radzanów3000
7.

UKS Rogolin

,,Bądźmy aktywni dla Polski i Europy”Radzanów3000
8.Koło Gospodyń Wiejskich w Zacharzewie ,,Zacharzewianki”,,Międzypokoleniowa integracja”Radzanów3000
9.Stowarzyszenie Pomocy Niepełnosprawnym ,,Biedronki”,,Wczoraj, dziś, jutro”Promna5000
10.Koło Gospodyń Wiejskich ,,Pacewianki”,,Wszyscy razem”Promna3800
11.Koło Gospodyń Wiejskich w Grzmiącej ,,Grzmiączki”,,Razem! Aktywnie pod chmurką”Wyśmierzyce3500
12.Gospodyń Wiejskich ,,Jabłonianki”,,Radość Dzieciom”Wyśmierzyce3500
13.Inicjatywa,,Spotkania mieszkańców wsi Korzeń z tradycją”Wyśmierzyce3000
14.Caritas Diecezji Radomskiej Oddział Rejonowy w Białobrzegach,,Oni tu byli”Białobrzegi3300
15.Ochotnicza Straż Pożarna w Stawiszynie,,Sobótka – tradycja, zabawa, sport”Białobrzegi3300
16.Stowarzyszenie Jedynka KEN

,,Nowocześnie i kolorowo dla dzieci”Białobrzegi3000

Wszystkim bardzo serdecznie gratulujemy i czekamy z niecierpliwością na realizację projektów 🙂

Program Działaj Lokalnie finansowany jest ze środków Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności, realizowany jest przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce we współpracy z „Koalicją dla Młodych” Funduszem Lokalnym Ziemi Białobrzeskiej.

Partnerami Programu na terenie powiatu białobrzeskiego są Gminy: Białobrzegi,  Promna, Radzanów, Stara Błotnica, Stromiec oraz Wyśmierzyce.